Főmenü
Kezdőlap
Kapcsolat
Keresés
Vendégkönyv
Galéria
Csónakos 2017
Híreink
Alapszabály 2016
Névnap
Ma 2024. 4. 16, kedd, Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
Támogatóink

http://gonyu.hu

http://timarmix.hu 

http://mmx.hu

  


Designed by:
Frunci
Tájékoztató 2018. május

Image

TÁJÉKOZTATÓ

 

Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló a „Taste of Danubian Nature/duna mentI természeti értékeK című, SKHU/1601/1.1/258 számú projekthez.

 

A projekt előkészítése 2016. évben kezdődött, Szlovák oldalról hat, míg Magyar oldalról három résztvevővel. A támogatási szerződést 2018. február hónapban írták alá. A Gönyűi Horgász Egyesület 212.750 euro felhasználására kapott lehetőséget, melynek 85 %.-a Uniós forrás, 10% a Magyar Állam támogatása, míg 5 % az egyesület saját forrása.

 

A Gönyűi Horgász Egyesület a rendelkezésre álló forrásból a meglévő tanyaház rekonstrukcióját és egy új Látogató központ építését tervezi. Megújul a tanyaház belső tere kávézó kialakításával valamint a külső felületek is. A lapos, járható tetőn új teraszkorlátok építésével, panoráma-távcsővel és családokat foglalkoztató játékok, interaktív táblák elhelyezésével természetvédelmi és turisztikai célokat szolgáló tető-kilátó teraszt hoznak létre.

A tervezett új épület a meglévő épülethez kapcsolódik, kétszintes, magas nyeregtetős lefedéssel. A tervezett új kétszintes Látogató központ épület földszintjén a kerékpáros és vízi turisták, valamint a horgász egyesület tagjainak részére közösségi tereket alakítanak ki, főzési és étkezési lehetőség biztosításával, tisztálkodásra alkalmas mosdóval, tusolóval és a mozgáskorlátozottak részére kialakított wc helyiséggel. Az épület másik felében helyezik el a Látogató központ és kávézó személyzetének szociális blokkját, valamint egy raktárhelyiséget. Az épület földszinti közösségi helyiségeinek akadálymentes megközelítése biztosított.

A Látogató központ emeleti szintjén - egy szélfogó-előtérből nyílóan - két múzeumpedagógiai oktatótermet, mosdót és az eszközök tárolására alkalmas helyiséget alakítanak ki. Az előzőleg elbontott favázas fedett szín helyére egy új fedett pergolát terveznek, padokkal és asztalokkal, ahol szintén az ide látogató vendégek tölthetik el idejüket és megpihenhetnek.

A Tanyaház és Látogatóközpont melletti területen az Önkormányzattal közösen tervezik megvalósítani, a „Duna Panoráma Természetvédelmi és Helytörténeti Tanösvény” részeként a tematikus játszóteret képességfejlesztő elemekkel, a kerékpáros turisták részére kerékpártárolót, és egy külső sütögetőt, tűzrakási lehetőség kialakításával és új térburkolattal.

A projekt befejezési határideje 2018 december 31.

Részletes információk a programról a www.skhu.eu weboldalon találhatók. 

 

http://gonyuhe.extra.hu, Powered by Frunci